Elinin mürekkebiyle kadın işine soyunan, kısaca yalnız yaşayan
erkeklere beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için yemek yapmayı öğreten
birkaç bilgi :
* Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak
kirletmemiş olursunuz asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav
yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz...
* Soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın. Özellikle
rendelediğinizde elleriniz çok kötü kokuyor. Bunun yerine soğana ekmek
tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin. Aynı işi görür.
* Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın. Kızgın yağa attığınızda çok kötü patlıyorlar.
* Yemekler asla kendi başlarına hareket etmezler. Şayet geçen ay
yaptığınız tavuk kendi kendine kımıldamaya başladıysa kurtlanmış
demektir. Çok zor durumda kalmadıkça yememeniz tavsiyemizdir.
* Sebzeleri pişirdikçe vitamin değerleri düşer. Mümkün olduğunca çiğ tüketin.
* Karpuz tabağa koyulmaması gereken bir meyvedir. İkiye ayırıp ortasından kaşıkla yiyebilirsiniz.
* Tencere kapağı en mükemmel tabaktır.
* Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmı yemeyi düşünmediğiniz
şeylerin saklanması için idealdir. Bu bölüme konan şeyler nasıl olsa
bir süre sonra unutulur. Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsanız çürüyen
şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır.
* Makarna paketini açmak için paketi ortasından sıkıca kavrayın ve
altını tüm gücünüzle fayansa vurun.paketin üst tarafı yırtılacaktır.
Belki bu işlem sırasında makarna un ufak olabilir ama risk almaya
değer. Özellikle misafirlerin yanında yapmanızı tavsiye ediyorum. Bu
size maço bir hava verir.